Candidata la Președinție vă oferă adăpost în Casa Poporului



E timpul pentru binele necesar!

Ceea ce Candidata la Președinție a prevăzut de atâta vreme a sosit. Mesajele Candidatei de renunțare la speranță nu mai sunt percepute ca ceva excentric și provocator, astăzi senzația de absență a viitorului e o realitate banală. De aceea Candidata la Președinție va propune un adăpost în incinta Casei Poporului, în perioada 25 - 29 aprilie, destinat nediscriminatoriu tuturor cetățenilor. Aici se vor găsi toate cele necesare supraviețuirii.

Dacă anul trecut a fost anul voluntariatului anul ăsta va fi anul exploatării directe și cinice. În contrast propunem să testăm timp de 5 zile asistență medicală și socială pe gratis într-o lume fără voluntari, refugiu, mîncare pe gratis fără șantaj, informare si terapie politică, adăpost postspectacol, acces gratuit la internet, dezbateri despre vremurile ce apun si crizele ce au sa vină.

Vă invităm la Casa Poporului pentru că a venit momentul ca această instituție să-și îndeplinească misiunea istorică, să fie un refugiu atunci când nimic nu mai funcționează și când totul se plătește la sânge. Casa aceasta trebuie să încerce să hrănească, să spele și să îngrijească pe cei care oricum sunt expulzați și continuă să fie expulzați și eliminați fără milă. Credem că majoritatea instituțiilor, bisericilor, muzeelor, hotelurilor, catedralelor, palatelor, ministerelor, sediilor de bănci ar trebui să devină case pentru cei care nu mai au nici o casă (homeless) și nici un adăpost – nici macar temporar. Peste tot populațiile sunt reduse la nevoi primare legate de hrană, adăpost și prim ajutor medical inexistent. În capitalismul târziu asistăm la transformarea populației umane într-o mare tabără de refugiați. Vrem să demascăm modul în care populismul și ideologia partidelor volk-iste vor încerca și încearcă să transforme populațiile în mase de manevră electorală.

Candidata nu știe dacă va reuși să oprească toate aceste tendințe, așa că în cel mai rău caz prin acest adăpost vom accentua distopia pe care deja o intuim. Casa Poporului va deveni astfel un loc pentru a gândi prezentul și a simți viitorul.

Ce se mai întâmplă in Adăpostul Poporului:

Miercuri 25 Apr, 19.00
Does Europe have any future? - atelier cu Franco Bifo Berardi (invitat pentru prima oară in România)

Joi 26 Apr, 19.00
- Deschiderea oficială a adăpostului - vor lua cuvântul Candidata la Președinție și invitații săi
- Paraparada - APARAT SECURITY
- Prezentare Samusocial - Elena Adam
- Reintegrare - Vali Zaharescu aka Boschetarul Român, redactor șef Gazeta Străzii

Vineri 27 Apr
16.00 - 20.00 - Facing the Wall, Disaster, Collapse and the Impossibility-to-not-Love - workshop with Akseli Virtanen
20.30  - Meditation - Valentina Desideri
21.00 Proiecție de film

Sambătă 28 Apr
16.00 - 20.00 - Facing the Wall, Disaster, Collapse and the Impossibility-to-not-Love - workshop with Akseli Virtanen
20.00 - Lansarea Bezna #3
20.30  
- Apocalipsa queer vs copilul salvator - Mihai Lukacs
- Soulstorming - BMR (Alina Popa, Irina Gheorghe)
- Suntem cu toții reptilieni acum - Florin Flueras

Duminică 29 Apr
15.00 Cercul de lectură politică
17.00 
- 112 - Iuliana Stoianescu
- Ghid de supraviețuire - Cosima Opârtan
- Despre Migranți - Simina Guga
18.30
- Peronismul va fi revoluționar sau nu va fi deloc - Eva Peron
- Condiția postspectacol - Ion Dumitrescu
- Viata publica, viata privata, care sunt limitele? - Caroline Keppi-Gurita
20.00
FRR/kunstahallke.ro prezinta:  Strategia Apei - Alexandru Gurita

Detalii ateliere:

Does Europe have any future? - atelier cu Franco Bifo Berardi:
Franco Berardi Bifo este un teoretician italian din miscarea autonomista, activist media, coordonator al Future Art Base in cadrul Aalto University Helsinki. In prezent preda teoria sociala a comunicarii la Academia de Arte din Milano. A fondat publicatia “A/traverso” (1975-1981) si primul radio pirat din Italia, ”Radio Alice”, (1976-1978). A propus si declansat fenomenul telestreet (mici televiziuni pirat, de strada sau cartier care sa lupte cu videocratia lui Berlusconi). Important teoretician si activist al miscarii Autonomia in Italia anilor 1970 a articulat si dezvoltat concepte ca “capitalism cognitiv”, “semiocapitalism”, “cognitariat”, etc. În ultimele sale cărți investigheaza pozitia centrala a sferei afective si imaginare in modul de productie capitalist contemporan, transformările sensibilitatii contemporane datorită accelerarii tehnologice, colonizarea sufletului, sfârșitul viitorului.

Facing the Wall, Disaster, Collapse and the Impossibility-to-not-Love - atelier cu Akseli Virtanen:
Epuizarea posibilului. Trei metamofoze ale spiritului. De la bioputere la puterea arbitrara. A functiona “in alt mod” (Benjamin). Economia ca oikonomia. Topoi koinoi. An-arche. Legatura secreta intre anarhie si guvern. Productia de etica. Productia de memorie. Giorgio Agamben si Paolo Virno despre viitorul politicii. Raul si Binele au aceleasi radacini. Distanta fata de mediu inconjurator. Potentialitatea ca mod. Regresie infinita. Deschidere fata de lume. Potentialitatea ca experienta. Epuizarea realizabilului vs. epuizarea posibilului. Patosul distantei. Dezastru, fragilizare si desubiectivare. Imposibilitatea-de-a-nu-iubi. Copoiesis. Kafkamachine. Cooperarea care va veni. Fondul de Investitii pentru Precariat Robin Hood. Asset management minor.

Mai multe in adăpost:
- În fiecare zi va avea loc un freeshop. Aduceți lucruri pe care vreti sa le schimbati (haine, electronice, obiecte etc.), luați orice vă trebuie din ce găsiți la Adăpost.
- În fiecare zi se va găti mâncare simplă dar hrănitoare. De asemenea, puteti aduce si voi niste mâncare pe care să o impărțiți cu alții - Simina Guga, Ovidiu Anemțoaicei, Ștefan Tiron și cine se mai oferă să ajute. 
-In fiecare zi Terapie politică cu Valentina Desideri și asisțență medicală asigurata de Iuliana Stoianescu

Cu sprijinul MNAC și Goethe-Institut București